četvrtak, 13 jun 2019 20:08

FILIPOVIĆ U GLAZGOVU

Pre 22 godine u Glazgovu je smederevsko veslanje došlo do prve velike svetske medalje. To je pošlo za rukom juniorima veslačkog kluba Smederevo Bobanu Rankoviću i Milošu Vujaniću koji su doveslali do srebra, a zlato im je izmaklo za treptaj oka.

Posle 22 godine Glazgov je ponovo domaćin jednog velikog  veslačkog takmičenja i naš klub imaće jednog predstavnika.

Boje naše zemlje na skupu najboljih veslača Evrope braniće Aleksandar Filipović. Poslednje pripreme pred odlazak u Škotsku obavljene se na Srebrnom jezeru do 30. jula. On će veslati u četvercu bez kormilara u kome će još biti Martin Mačković, Viktor Pivač i Miloš Stanojević.

-           Pripreme su prošle odlično. Atmosfera je odlična i čamac za sad ide dobro. Nikad nismo veslali u ovoj kombinaciji tako da će tek prve trke u Glazgovu pokazati koliko vredimo. Međutim, vremena na treninzima obećavaju. U ovom trenutku ne mogu da predvidim kolike su nam mogućnosti, ali nadam se najboljem – kaže Aleksandar Filipović.

Pored četverca bez kormilara, na EP u Glazgovu  u sastavu reprezentacije Srbije nastupiće još dubl, dvojac, skif i ženski dubl i dvojac bez kormilara.

Aleksandar Filipović u utorak kreće put Glazgova gde Evropsko prvenstvo počinje 2. avgusta kvalifikacikonim trkama, a završava se petog kada su na programu A i B finala za plasman od 1. do 6. i od 7. do 12. mesta.

Pored brojnih titula prvaka Srbije u raznim disciplinama, Filipović u svojoj kolekciji ima zlato sa Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine iz 2012. godine kada je veslao u četvercu sa kormilarom sa Jovanom Jovanovićem, Igorom Lucićem, Lukom Đorđševićem i kormilarom matejom Jošićem, ali i srebro sa Svetskog kupa na Bledu u dublu sa Markom Marjanovićem.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga