utorak, 11 jun 2019 19:20

FILIPOVIĆ ČETVRTI NA PRVOM SVETSKOM KUPU U BEOGRADU

U nedelju je završen prvi Svetski kup u veslanju održan na Adi Ciganliji uz učešće više od 1000 veslača iz 42 zemlje. Boje naše zemlje branio je, pored ostalih, veslač Smedereva Aleksandar Filipović. U vrlo jakoj konkurenciji, gde su nedostajali samo skifisti Novog Zelanda i Hrvatske, naš veslač je zauzeo četvrto mesto u C finalu, 16. u ukupnom plasmanu u konkurenciji 34 čamca. Plasman u polufinale izostao je za dve sekunde za koliko je Filipović zaostao za Vasićem, drugom iz reprezentacije koji je kasnije u finalu skifova zauzeo odlično peto mesto

Za tri nedelje sledi druga regata Svetskog kupa u Lincu, a završna, treća regata Svetskog kupa održaće se u Lucernu sredinom jula. Do tada će se verovatno znati i sastav seniorske repreznetacije Srbije koja će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Glazgovu početkom avgusta  i Svetskom šampionatu koji će se održati u Plovdivu u Bugarskoj od 9. do 16. septembra.

Narednog vikenda mlađe selekcije VK Smederevo nastupiće na trećoj regati Kupa Srbije na Palićkom jezeru, a za dve nedelje, najbolji juniori i kadeti VK Smederevo učestvovaće na tradicionalnoj međunarodnoj regati na Bladskom jezeru.

 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga