utorak, 11 jun 2019 18:52

PREDSTOJEĆEG VIKENDA U GRAVELINU POČINJE JUNIORSKO PRVENSTVO EVROPE U VESLANJU

Prvo veliko međunarodno veslačko takmičenje u konkurenciji juniora održaće se 26. i 27. maja u Gravelinu u Francuskoj. Na jednom mestu naći će se najbolji juniori i juniorke Evrope, a međU njima našlo se i ime talentovanog i perspektivnog smederevskog veslača Marka Torbice. Posle odličnih nastupa na prvenstvu Srbije u malim čamcima, kao i na Beogradskoj internacionalnoj regati, na predlog koordinatora za juniore i kadete Luke Đorđevića, doneta je odluka da se Torbica u Gravelinu takmiči u konkurenciji skifista. Pored njega, na juniorskom šampionatu Evrope nastupaće i Marko Prodanović i Todor Stanković u dvojcu bez kormilara i Marko Đuranović, Kosta Petković, Pavle Lijeskić i Veljko Matić u četvercu.

-           Iako veslanje treniram šest godina tek poslednje dve sam se profesionalno posvetio treninzima. To tada sam se više rekreativno bavio ovim sportom. Rezultat nije izostao. Uspeo sam da izborim svoje mesto u državnom timu za Evropsko prvenstvo za juniore i da tako iznenadim i sebe i druge. Budući da sve sve dogodilo preko noći imam malu tremu što ću biti učesnik ovako velikog takmičenja, ali sam siguran da će ona nestati sa prvim startom u Gravelinu. Odlično sam radio u završnim pripremama i maksimalno sam spreman za sve izazove koji me očekuju u Francuskoj – kaže Torbica i dodaje – Budući da nemam značajno međunarodno iskustvo od protivnika koji me očekuju na prvenstvu poznajem jedino Slovenca Jaku Časa koji je trijumfovao na ovogodišnjoj Internacionalnoj regati “Croatia Open” na kojoj sam ja slavio u B finalu. Bez obzira na sve spreman sam da dam svoj maksimum i nadam se da mogu do jedne od tri karte koje vode na Olimpijske igre mladih u Argentinu iako sam svestan da bi to bio ogroman rezultat.

Osim Marka Torbice, ostale mlade veslače Smedereva 26. maja očekuje nastup na prvom kolu Omladinske lige za kadete i pionire koje će se održati kod Bačke Palanke.

 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga