utorak, 11 jun 2019 17:53

MARKO TORBICA OBEZBEDIO NORMU ZA NASTUP NA JUNIORSKOM PRVENSTVU EVROPE U FRANCUSKOJ

Veslački klub Smedervo imaće predstavnika na predstojećem juniorskom prvenstvu Evrope koje će se 26. i 27. maja održati u Gravelinu u Francuskoj. Normu za odlazak na skup najboljih juniora Evrope izborio je skifista Marko Torbica. On je posle zlata na prvenstvu Srbije, trijumfovao i na Beogradskoj internacionalnoj regati, održanoj minulog vikenda na Adi Ciganliji. Ova dva trijumfa obezbedila su mu vizu za evropski šampionat na kome će najverovatnije nastupiti u skifu.

Prvog dana  konkurenciji kadeta veslači Smedereva osvojili su dva srebra i jednu bronzu u okviru druge regate Kupa Srbije.

Drugo mesto pripalo je Miroslavu Jovanoviću i Andriji Jevtiću i Nikoli Soldatoviću u dvojcu bez kormilara. Marko Todorović i Veljko Vukašinović u dubl skulu doveslali su do bronze. Pionirke VK Smederevo su, u konkurenciji kadetkinja, u četverac skulu bile, odlične, druge.

Drugog dana VK Smederevo je riznicu medalja obogatio sa dve zlatne medalje. Marko Torbica i Lazar Ristić trijumfovali su u juniorskom dubl skulu, dok su zlato osvojili kadeti u četvercu bez kormilara u kome su veslali Miroslav Jovanović, Andrija Jevtić, Nikola Soldatović i Vuk Marković.

Početkom juna Beograd i Ada Ciganlije biće domaćinik prve regate Svetskog kupa. Organizatori očekuju nastup više od 1000 takimičara iz 40-ak zemalja.

Boje VK Smederevo na najznačajnijoj veslačkoj smotrio u našoj zemlji ove godine braniće Aleksandar Filipović i skifu.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga