petak, 07 jun 2019 11:53

VESLAČIMA SMEDEREVA ZLATO I SREBRO NA PRVENSTVU SRBIJE U MALIM ČAMCIMA

Prvenstvo Srbije u malim čamcima, skifu i dublu, održano u sredu, 2. maja, okupilo je veslače iz 12 klubova sa ukupno 57 čamaca. Boje Veslačkog kluba Smederevo branili su Aleksandar Filipović u seniorskom i Marko Torbica u juniorskom skifu.

Filipović je osvajanjem drugog mesta iza, za sada neprikosnovenog, veslača Partizana Marka Marjanovića, još jednom potvrdio dobru formu i najavio odličnu sezonu u kojoj tek predstoje velika takmičenja. Na ovaj način Filipović je ponovio odličan rezultat iz Zagreba kada je takođe u skifu bio bolji od učesnika Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

 Junior Marko Torbica je trijumfom u juniorskom skifu „primorao“ čelne ljude Saveza da ga stave na spisak potencijalnih kandidata za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu za juniore koje će se održati krajem maja u Francuskoj. Odluka o tome da li će biti u sastavu juniorske reprezentacije Srbije biće poznata posle Beogradske internacionalne regate koja je na programu 12. i 13. maja.

Filipovića naredna provera očekuje na Svetskm kupu koji će se održati u Beogradu od 1. do 3. juna.

Veslači Smedereva bili su uspešni i na prvoj regati Kupa Srbije. Smederevci su svoju riznicu trofeja uvećali za pet zlatnih i četiri bronzhane medalje.

U konkurenciji juniora do zlata su doveslali Lazar Ristić i Marko Torbica u dubl skulu. Miroslav Jovanović je u kadetsklom skifu bio najbolji, a njegov klupski drug u istoj disciplini okitio se bronzanom medaljom.

Andrija Jevtić i Nikola Soldatović bili su prvi u kadetskom dvojcu bez kormilara, a u istoj kategoriji u dubl skulu bronza je pripala Veljku Vukašinoviću i Todoru Markoviću.

Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović okitili su se zlatom u kadetskom četvercu bez kormilara

U konkurenciji pionira Božidar Kovačević bio je treći u skifu.

Uspešne su bile i veslačice Smedereva. U četverac skulu dve posade Smedereva našle su se na pobedničkom postolju. Teodora Stevanovska, Milica Mladenović, Milka Zđelar i Maša Vasić bile su prve, a bronzu su osvojile Jelena Vukelić, Tara Lazić, Nevena Stevanović i Ana Soldatović.

Druga regata Kupa Srbije na programu je 12. i 13. maja kada se u Beogradu na Adi Ciganliji održava tradicionalna Beogradska internacionalna regata.

 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga