nedelja, 09 jul 2023 22:16

BEĐIK I FILIPOVIĆ ČETVRTI U C FINALU

Na trećoj regati Svetskog kupa, održanoj u Lucernu, Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik zauzeli su četvrto mesto u C finalu. U vrlo jakoj konkurenciji najboljih dubl skulova sveta, regata u Lucernu pokazala je na čemu treba da se radi ne bi li se ispravili nedostaci za najvažniji događaj sezone, Svetsko prvenstvo u Beogradu na kome će pokušati da dođu do olimpijske norme.

U C finalu Filipović i Bešik bili su četvrti iza Belgije, prve posade Nemačke i trećeplasirane Češke.  Deonicu od 2000 metara naša posada izveslala je za 6:28.17 minuta. Iza srpske reprezentativne posade bili su Indijci i druga posada Švajcarske.

U prvoj kvalifikacionoj grupi Filipović i Beđik bili su šest u konkurenciji Novozelanđana Moldavaca, Španaca, Grka i Danaca. U repesažu su bili ćetvrti iza Australije, Moldavije i druge posade Švajcarske.

Prvo mesto u dubl skulu u Lucernu pripalo je Holanđanima, drugi su bili Hrvati, a treći Irci.

Do Svetskog prvenstva, koje će se održati u Beogradu, ima još dva meseca što bi trebalo da bude dovoljno da se srpski dubl skul još bolje uvesla ne bi li na domaćem terenu obezbedili vizu za Pariz 2024. godine.

Naslovna i fotografija u tekstu preuzeta sa https://worldrowing.com/

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga