subota, 10 septembar 2022 15:42

LAZARU ZLATO, JOVANU SREBRO, MILKI I MILICI BRONZA

Posle prvog takmičarskog dana na Balkanskom prvenstvu u veslanju, za kadete i juniore, koje se održava u Višegradu, veslači Smedereva osvojili su tri medalje, po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu.

Dobar takmičarski dan najavio je Lazar Živanović koji sa Markom Marićem iz Danubiusa osvojio zlatnu medalju u kadetskom dubl skulu. Naša posada je, posle odlično odveslane trke, bila bolja od drugoplasiranih Rumuna i trećeplasiranih Turaka. Lazarovo zlato je prvo najsjajnije odličje koje je osvojio neki kadet VK Smederevo u 21. veku.

  Milica Mladenović i Milka Zdjelar su samo desetak minuta kasnije donele našoj reprezentaciji i klubu bronzanu medalju u četverac skulu u konkurenciji juniorki. Prvo mesto    pripalo je posadi Rumunije, a srebro veslačicama Grčke.

  Tačku na, više nego, uspešan takmičarski dan, smederevskih veslača stavio je Jovan Marinković u posadi osmerca sa kormilarom u konkurenciji kadeta osvajanjem srebrne medalje. Prvo mesto pripalo    je osmercu Turske, a treće posadi Grčke.

  Veslači Smedereva imaće sutra još tri prilike da uvećaju riznicu medalja sa Balkanskog prvenstva.  Milka Zdjelar veslaće u skifu za juniorke, Jovan Marinković u kadetskom      dvojcu i Lazar Živanović u kadetskom četverac skulu.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga