nedelja, 04 septembar 2022 21:37

SMEDEREVCI OTPUTOVALI U VIŠEGRAD

Domaćin ovogodišnjeg Balkanskog prvenstva u veslanju biće Višegrad u Republici Srpskoj. Takmičenje će se održati 10. i 11. septembra. Kandidati za sastav naše reprezentacije pripremali su se u Smederevu od 1. do 20. avgusta u Smederevu sa povremenim boravkom na Srebrnom jezeru, desetak dana priprema odradili su u Beogradu. Poslednjih sedam dana odradiće upravo u Višegradu. Boje Veslačkog kluba Smederevo braniće Milka Zdjelar (skif i četverac skul za juniorke), Milica Mladenović (četverac skul juniorke), Lazar Živanović (dubl skul i četverac skul za kadete) i Jovan Marinković (dvojac bez kormilara i osmerca za kadete).

 

- Naši veslači su se odlično pripremili za ovo Balkansko prvenstvo, što je i razumljivo jer je za njih je ovo kruna sezone, uz državno prvenstvo koje dolazi početkom oktobra. Balkanijada ove godine gotovo da ima snagu finala prvenstva sveta za ove starosne kategorije. Rumuni, Turci i Grci su u svetskom vrhu za mlađe kategorije, a ove godine Balkanijadi se priključuju i Hrvati što znači da neće biti nimalo lako osvojiti medalju. Ipak, verujem u naše veslače koji su naporno radili celog leta za ova dva takmičenja koji ih očekuju u razmaku od tri nedelje - naglašava Luka Đorđević koji je celo leto radio sa najboljim mladim veslačima Smedereva.

 

Prošle godine jedinu medalju, bronzanu, za VK Smederevo sa Balkanskog prvenstva u Strugi donela je Milka Zdjelar sa Sofijom Kocanović iz Crvene zvezde u dubl skulu.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga