subota, 25 septembar 2021 22:06

BRONZA ZA MILKU

U nedelju je u Strugi završeno ovogodišnje Balkansko prvenstvo u veslanju. Veslački klub Smederevo imao je šestoro predstavnika na ovom takmičenju, a jedina se u Smederevo sa medaljom vratila Milka Zdjelar koja se okitila bronzanom medaljom u juniorskom dubl skulu sa veslačicom Crvene zvezde Sofijom Kocanović.

Njih dve su ovu deonicu izveslale za 7:37,37 minuta, dok su brže od njih bile prvoplasirane Rumunke (7:17,00) i drugoplasirane Grkinje (7:26,96). Ovo je odličan rezultat jer je ova posada imala vrlo malo za pripremu za nastup na Balkanskom prvenstvu.

Teodora Stevanovska i Jovana Vučić zauzele su peto mesto u dubl skulu. Odveslale su zadovoljavajuću trku, ali u vrlo jakoj konkurenciji bolje od ovoga nije moglo. Milica Mladenović je u skifu za kadetkinje bila peta, a Vukašin Vujanović i Lazar Živanović su u osmercu sa kormilarom doveslali do četvrtog mesta.

– Obzirom na to da je za većinu naših takmičara ovo bio debi u dresu reprezentacije Srbije mislim da u ovom trenutku nisu mogli bolje. Bila je prisutna trema, ali mislim da su stekli veliko iskustvo za naredna takmičenja. Nadam se da će već naredne godine biti u konkurenciji za osvajanje medalja na Blakanskom prvenstvu. Sada nam slede pripreme za državno prvensto gde želimo da popravimo utisak sa prvenstva iz Severne Makedonije. Očekujem mnogo bolje izdanje naših veslača – rekao je po povratku iz Severne Makedonije trener Uroš Dimitrijević.

Najuspešnija nacija na Balkanskom prvenstvu bila je Turska, drugo mesto pripalo je Rumuniji, treće Grčkoj, a na četvrtom mestu našla se Srbija.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga