sreda, 17 jun 2020 21:20

PRIPREME ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Pandemija korona virusa umnogome je poremetila dešavanja u sportu. To su najbolje osetili sportisti koji su se godinama pripremali za nastup na Olimpijskim igrama u tokiju, ili za kvalifikacije za učešće na najvećem planetarnom skupu sportista. Među njima su i dvojica naših veslača. Kompletne zimske pripreme bile su posvećene kvalifikacijima i eventualnom nastupu u Tokiju. Nažalost, Igre su otkazane, kao i većin ostalih velikih sportskih nadmetanja širom sveta. Ipak, najbolje seniore Evrope ove godine očekuje seniorsko prvenstvo koje bi trebalo da se održi, ukoliko se opet nešto ne ispreči, od 9. do 11. oktobra u Poznanju u Poljskoj. Kandidati za nastup na ovom takmičenju, kada je reč o vesčlačima Smedereva su Aleksandar Filipović i Veselin Savić.

- U ovom trenutku nemam neka očekivanja. Još uvek je rano za neka očekivanja i prognoze. Nedavno smo počeli da treniramo na vodi. Treba vremena da se vratimo iz one izolacije u pun trening. Bitno je da za sada pripreme idu dobro. Sada smo preskočili takmičenje u Beogradu, ali nastupićemo na Vojvodina Open sredinom jula i tu bi mogli da vidimo našu trenutnu formu. Imamo dovoljno vremena za tu kontrolnu trku. Nadam se da ćemo spremno dočekati Evropsko prvenstvo - kaže za klupski sajt Aleksandar Filipović.

Veselin Savić pokušaće da se domogne Poznanja u paru sa Viktorom Pivačom. Nekadašnji seniorski prvak Evrope u dvojcu bez kormilara i svetski prvak u konkurenciji seniora do 23 godine iz 2016 godine, već skoro mesec dana vredno treniraju u Smederevu. Put do Poznanja nije lak jer će za rivale imati najbolji srpski dvojac bez kormilara Vasić - Mačković.

- Dobili smo jednu šansu posle nekih izmena u Savezu. dobili smo izbornu trku koju smo priželjkivali i priliku da se ogledamo sa vodećim dvojcem u našoj zemlji, Vasićem i Mačkovićem. Očekujem da u punoj formi dočekamo izbornu trku i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Iako izgleda da ima dovoljno vremena, biće teško da potpuno spremno dočekamo okršaj. Imali smo manjih problema na početku priprema, ali u poslednje vreme sve ide kako treba. Izborna trka je 13. i 14. septembra. Ostaje nam da vredno treniramo i da se nadamo najboljem. Prednost naših rivala je njhova uveslanost i to što imaju podršku Saveza  - smatra Savić.

Viktor Pivač je do zlatne medalje za seniore do 23 godine stigao u paru sa Martinom Mačkovićem, protiv koga će morati da se bori za evropsku vizu. 

- Utisci su izvanredi. Videćemo kako će sve ovo dalje da se odvija. Dobro smo se poklopili, mada je na početku bilo manjih problema jr smo htreli da menjamo strane. To nije išli, pa smo se vratili na originalnu postavu. Ovo je za nas velika šansa jer do sad nismo imali prilike da se trkamo protiv najbolje dvojca u dvojcu. Davno to priželjkujemo. Mislim da je prošlo više od godinu dana. Njihova jedina prednost u ovom trenutku je uveslanost. Znam kako funkcioniše Mačković i to bi mogli da iskoristimo - nada se Viktor Pivač.

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga