ponedeljak, 16 septembar 2019 16:08

SOLDATOVIĆ BRONZANI U OSMERCU NA BALKANIJADI U BEOGRADU

Minulog vikenda na Adi Ciganliji održano je Balkansko prvenstvo u veslanju. Jedinu medalju za VK Smederevo osvojio je Nikola Soldatović u osmercu sa kormilarom. Pored njega u čamcu su bili: Nikola Kolarević, Slavko Savić, Veljko Matić, Ranko Samardžija, Dušan Belić, Todor Stanković, Đorđe Gruber i kormilar Lazar Ivković. 

Prvog dana na regatnu stazu izašli su Nikola Soldatović u četvercu bez kormilara i Vukašin Rajić, Petar Samardžija, Dušan Popović i Veljko Vukašinović koji su nastupili u kombinovanoj posadi kadetskog osmerca.

Obe posade na kraju su morali da se zadovolje najnepopularnijim mestom – četvrtom pozicijom. Dan kasnije, u nedelju, osim juniorskog osmerca koji je za 15 stotinki bio brži od Rumuna, nastuili su kadeti Smedereva u četverac skulu. Veljku Vukašinoviću, Dušanu Popoviću, Vuku Markoviću i Petru Samardžiji  zauzeli su peto mesti. Milica Mladenović i Milka Zdjelar veslale su u kombinovanom četverac skulu i na kraju su zauzele solidno četvrto mesto. Van konkurencije je veslao juniorski osmerac u kome su bila četvorica smederevskih veslača – Andrija Jevtić, Miroslav Jovanović i Konstantin Šujić. Pored njih u čamcu su bili Viktor Šušić, Darko mališić, Igor martinović, Petar Šavrljuga i kormilar Nemanja grahovac. Ova posada zauzela je šesto mesto u finalu.

 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga