subota, 22 jun 2019 15:47

SOLDATOVIĆU SA BLEDA VIZA ZA TOKIO

Veslač Smedereva Nikola Soldatović učestvovaće na juniorskom prvenstvu sveta koje se održava u Tokiju od 7. do 11. avgusta. Smederevski veslač obezbedio je vizu za nastup na ovom velikom takmičenju posle velike internacionalne Bledske regate održane minulog vikenda na Bledskom jezeru.

Soldatović je u kombinovanoj posadi četverca bez kormilara Nikolom Kolarevićem (Grafičar), Slavkom Savićem (Crvena zvezda) i Dušanom Stevanovićem (Danubius) trijumfovao u obe trke.

Prvog dana srpski četverac trijumfovao je u vremenu 6:28.35, četiri sekunde više od posade partizana koji je za manje od četiri deseta dela sekunde zauzeo mesto groj dva ispred Hrvata. Četvrto mesto pripalo je četvercu Linca, peto drugoj posadi Hrvatske, a poslednje šesto ekipi iz Đera iz Mađarske.

Srpski četverac bio je još ubedljviji drugog dana. Slavili su u vremenu 6:24.74, skoro šest sekundi više od drugoplasiranih Hrvat i čak deset više od četverca Partizana. Četvrti je bio Viking iz Linca, pet četverac Đera, a šesti Lucern.

Do kraja meseca veslače Smedereva očekuju dva velika takmičenja. Idućeg vikenda, Aleksandar Filipović će nastupiti u skifu na drugom Svetskom kupu u Poznanju u Poljskoj, a nedelju dana kasnije Palić će biti domaćin državnog prvenstva u konkurenciji seniora, juniora i kadeta.

 

Pratite nas

Mi volimo da pravimo velike stvari i obećavamo da nećemo stati. Pridružite nam se na našim društvenim mrežama i pomozite nam u tome svojim mislima i idejama!

Social

Kontakt

VK Smederevo
Despota Đurđa 4
11300 Smederevo, Srbija
Tel/Fax:026/621-027
veslacsd@mts.rs

Pretraga